Zoeken
  • Jeanette

Verzopen katten

Hoi hier een update van ons leventje dat iets minder zorgeloos is dan normaal. We zijn nu allebei aan het werk en het wonen in onze minicamper is niet zo idyllisch nu de moesson is losgebarsten.

Goede tijden...

Vorige week lachte het kampeerleven ons nog tegemoet. De actieve lifestyle en de frisse zeelucht zijn onbetaalbaar.


Ad heeft veel gewerkt bij de shaper. Nadat ik hem afgezet had, reed ik met ons huis naar een mooi plekje. Waar ik dan zo goed als de hele dag in bed kon chillen. Daar heb ik zonder schuldgevoel van genoten, omdat ik twee proefdagen in het vooruitzicht had. Die gingen goed en vanaf morgen werk ik drie dagen per week van 9 tot 15 bij een heel leuk, drukbezocht koffietentje. Hoera!


Surfen

Op goeie surf dagen worden we wakker van het geluid van boards die gewaxed worden. Vanaf zonsopgang parkeren er allerlei auto’s en busjes om ons heen. Loodgieters, elektriciens en zelfs de lokale ambulancebroeders doen eerst een surfcheck voordat ze gaan werken. Zelfs kinderen die half in schooluniform, half in wetsuit aankwamen.


Zelf weinig gesurfd. Ad ook minder dan gewenst, want: baan. Ik had één sessie die abrupt tot een eind kwam omdat er ineens weer tien dolfijnen langskwamen en ik de impuls om naar de kant te peddelen niet kon weerstaan.


Één ochtend waren de golven heel woest en zagen we een plezierbootje op drift raken en op de kant stranden. Sensatie!


Yayyy! Regen!

Althans, Yayyy voor dit land. De regen is heel welkom. Bij Marja en IJs in de tuin zie je het gras bijna groeien. Na maanden van droogte is het weer groen. Veel branden zijn nu echt uit, wat een opluchting.


Voor ons is het iets minder dat het nu met bakken uit de hemel komt zetten. Wij zitten als ratten gevangen in onze bus. Alles is muf en klam. We willen ook niet alsmaar als verzopen katten bij de Schapen aankloppen. Die mensen hebben ook een leven.


We zagen alle camperaars en busjes een beetje in paniek rondrijden op zoek naar een droge plek. Zelf stonden we in de parkeergarage van de Aldi. Een van de weinigen waar we in kunnen met onze 2,2 meter hoogte. Ad heeft van de nood een deugd gemaakt en is lekkere dingetjes gaan halen. Hij heeft een super lekkere omelet met zoete aardappel en feta gemaakt. Dat dan weer wel.


Verder deze week nog wat leuke mede-camperaars ontmoet. Naar de bingo geweest met Mar. Paar wedstrijdjes gevolleybald met IJsbrand, Ad en Harm. We zijn twee keer ingemaakt en hebben een keer gewonnen. Van twee meisjes. Was leuk, ondanks de striemende regen.


En nu zitten we toch weer lekker warm en droog bij IJsbrand en Marja op de bank. Wat zouden we zonder ze moeten...
0 keer bekeken

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en krijg een seintje bij een nieuw verhaal

©2020 | Reisblog van Ad en Sjaan gaan | ALTE & Waardesign