Zoeken
  • Jeanette

Van Taipei naar Hualien

Op dag 3 lekker rustig aan wakker geworden en ontbeten want de vorige dag was erg intens. Leuk! Maar intens.

Super planning

Ik had bedacht om nog vóór het weekend even Taroko National Park te bezoeken om de drukte van het weekend te vermijden. Echt een top idee van mij, want bleek dat deze donderdag (10/10 oftewel Double Tenth) de nationale dag van de Republiek van China was. Heel Taiwan had een lang weekend vrij. Op straat kregen we twee vlaggetjes van een enthousiaste vrouw, dus konden we in ieder geval een beetje delen in de feeststemming.Met de bus

De hogesnelheidstrein was al lang uitverkocht. Dus belandden we met 10.000 anderen op het bus station. Hulde aan de organisatie, want binnen een half uur zaten we in een bus met roze gordijntjes naar Hualien. De stad bij het Taroko National park.


Waar halen ze het vandaan

Het is waar wat ze zeggen over de vriendelijkheid van Taiwanezen. Als we 1 seconde staan te dralen komt er al iemand in gebrekkig Engels vragen waar we heen willen. De norse dame van de noedelbar - waar het topdruk was - hielp ons onwijs goed met onze bestelling door telkens dingen te vragen via Google Translate.

Ook toen we bij het verkeerde hostel voor de deur stonden hielp die eigenaar ons helemaal met het goede adres vinden. Misschien zijn ze hier gewoon nog niet moe van westerse toeristen.


Gauw ingecheckt en gaan eten bij een restaurant met een vegetarisch buffet. In Hualien zijn veeel meer vega opties dan in Taipei, lijkt wel. Lekker!!! Mijn favorieten:

  • Zoete aardappel loempia,

  • dumplings met fijngesneden kool en prei erin met heel veel smaak,

  • prutje van mini aubergine

  • en nog allerlei ondefinieerbare dingen die ik nu wel durf te eten omdat het zeker weten niet een of ander dier is.

Alles werd uiteraard overgoten met soja saus, lente uitjes, chilipeper en knoflook. Mmmmm.....


0 keer bekeken

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en krijg een seintje bij een nieuw verhaal

©2020 | Reisblog van Ad en Sjaan gaan | ALTE & Waardesign