Zoeken
  • Jeanette

On the road!

Bijgewerkt: mei 12

[Update! Vijf minuten nadat ik dit verhaal geplaatst had werden we gebeld door een mede backpacker, hij was door woedende politie aangehouden en riskeert nu een boete van omgerekend 5000 euro. Ik schrijf hier onder dat we gaan road trippen, maar dat gaan we dus mooi niet doen.]


Onderstaand verhaal gaat over onze laatste week niks doen en dat we nu eindelijk het land gaan verkennen.

High van half uur sport en een warme douche

Na vorige week vijf dagen op rij de dag begonnen te zijn met een kop koffie en een klaagzang, begon de negativiteit over te slaan op mijn omgeving (Ad). Onze camper is klein en humeurigheid is nog besmettelijker dan Corona. Ik had een actieplan nodig. Dat omvatte het volgende:

  1. Ik ging een week niet meer over onze situatie denken/zeuren en daarna zouden we weer evalueren

  2. Elke dag MOEST ik een sport activiteit doen

Het wierp zijn vruchten af: we zijn gaan fitnessen. Jazeker. Ik heb fitness nooit begrepen en ik haat het. Maar uit wanhoop heb ik dus ingestemd met een rondje hardlopen en 30x opdrukken en 30x buikspieren. En het viel best mee. En daarna trakteerden we onszelf op een hete douche bij de surfclub. Dàààg donderwolk!


En weet je wat nog het leukst was? Na twee dagen had ik nog steeds spierpijn! Twee dagen voldoening van 30 minuten inspanning!!! Best een goeie deal toch? Dus zijn we voor de tweede ronde gegaan en die voelde nog beter.

Ik geloof dat ik een beetje over mijn bootcamp-voor-gevorderden-trauma heen begin te komen. Tip voor fitness aspiranten: probeer niet meteen mee te komen met je meest afgetrainde vriendinnen (zoals Andrea en Sophie).

Haai aan de hengel

Al mijn gehang en gezeur had nog iets positiefs: Ad maakte in noodtempo nieuwe vrienden. Ineens was hij een hele dag aan het vissen met een gozer uit de buurt. Hij heeft zelfs een haaitje gevangen!

Vooruitgang

Met het verlichten van een aantal restricties verdwenen ook mijn slechte buien. We gaan vanaf morgen namelijk weer rondtoeren met de camper. Hier en daar komen de backpackers weer een beetje terug in het straatbeeld. Wij gaan ook de sprong wagen. Wellicht worden we bij het eerste beste dorp weer voor rotte vis uitgemaakt, maar we gaan het toch proberen! Eerst het zuiden verkennen (rond Melbourne) en daarna opwarmen aan de noordelijke oostkust.

Vegetarisch equivalent van broodje bal

Nu ik zo’n gemotiveerde fitness queen ben moet er vaker gezond gegeten worden. Ik had een succesvol experiment met tofu. Je kan deze namelijk in plakken snijden ter grootte van een boterham. En als je die dan bakt of grillt met extra veel smaakmakers en dat samen met nog wat groenten op het broodje laadt dan heb je echt een heel verzadigende lunch.

Even tussendoor

Kijk dan wat al die zon en dat zeewater met Ad zijn haar heeft gedaan. Hoeft 'ie niet meer naar de kapper voor die coupe soleil.


Watersport

Na een week droog staan kwamen er eindelijk weer golven. Daar heb ik heerlijk van genoten...


...totdat heel Australië samen met mij op dezelfde golf kwam liggen. Vooral kinderen zijn zo irritant. Ze geven niemand voorrang en zijn veel sneller. Die kleine armpjes lijken wel propellertjes. Ze peddelen zo hard om je heen dat er kleine draaikolkjes ontstaan. Maar ik zal niet te veel klagen. Want dat heb ik al genoeg gedaan afgelopen weken.


Nou dat was het weer. Ik heb er weer zin in, want de dagen worden weer wat afwisselender. Hopelijk krijgen we niet al te veel boetes op onze roadtrip. Al levert dat wel wat spannendere verhalen op. Hoewel die haai natuurlijk al best spannend was. Oja en we hebben tijdens een van onze eindeloze wandelingen ook nog een zeeleeuw gezien! Dat was wel erg gaaf.


Toedeledokie! 😘
0 keer bekeken

Op de hoogte blijven?

Laat je e-mailadres achter en krijg een seintje bij een nieuw verhaal

©2020 | Reisblog van Ad en Sjaan gaan | ALTE & Waardesign